Primul portal multietnic de evenimente

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România

După înlăturarea dictaturii comuniste, la data de 25 decembrie 1989 s-a înfiinţat Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR.) care s-a angajat în apărarea şi reprezentarea intereselor comunităţii maghiare din România.

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România

În prezent, conform principiului pluralismului intern, U.D.M.R. are în componenţă organizaţii teritoriale, platforme bazate pe ideologii diverse, respectiv organizaţii asociate. Membrii asociaţi sunt grupări sociale, ştiinţifice, culturale, profesionale şi de tineret.

Datorită rezultatelor obţinute la alegerile din anii  1990, 1992, 1996, 2000, 2004 şi 2008, respectiv a activităţii de succes din cadrul administraţiilor locale, din Parlament, respectiv din structurile guvernamentale, UDMR a devenit un factor important, de neocolit în viaţa politică a României.

Respectând condiţiile post-aderării la UE, cel de al 8-lea Congres al Uniunii din luna martie 2007 a adoptat un nou statut al cărui scop principal a fost ca maghiarimea din România să devină o câştigătoare a procesului de integrare în UE.  

Uniunea Democrată Maghiară din România este membră a Partidului Popular European (PPE), al Uniunii Federale a Comunităţilor Etnice Europene (FUEV), respectiv a Organizaţiei Naţiunilor şi Popoarelor Nereprezentate (UNPO). 

 

 

 

Adresa: 400489 Cluj-Napoca, strada Republicii, nr. 60
Telefon: tel/fax:0264 590 758
E-mail: office@rmdsz.ro

NICI UN COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

loading