Primul portal multietnic de evenimente

Truman Capote și muzele sale – Lansarea romanului „Lebedele de pe Fifth Avenue“ de Melanie Benjamin

Fundația Calea Victoriei și Editura Humanitas Fiction vă așteaptă la lansarea romanului „Lebedele de pe Fifith Avenue” de Melanie Benjamin, bestseller New York Times. Evenimentul va avea loc miercuri, 14 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas.

Truman Capote și muzele sale –  Lansarea romanului „Lebedele de pe Fifth Avenue“ de Melanie Benjamin

Truman Capote și muzele sale – Lansarea romanului „Lebedele de pe Fifth Avenue“ de Melanie Benjamin

La eveniment vor vorbi jurnaliștii Cristina Bazavan și Marius Constantinescuși Sandra Ecobescu, președinte al Fundației Calea Victoriei. Seara va fi moderată de Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction. 

Romanul este inspirat din întâmplări reale petrecute în înalta societate newyorkeză a primelor decenii de după cel de-al Doilea Război Mondial, avându-l în prim-plan pe Truman Capote alături de muzele sale, dintre care se detașează Babe Paley.

 Întâmplarea așază față în față două personalități pe care totul le desparte. Pe de o parte, Babe Paley, simbol al eleganței de la jumătatea secolului trecut, soția unui magnat al radioului și al televiziunii americane, iar pe de alta, Truman Capote, pe atunci un tânăr efeminat, nu lipsit de un farmec languros, care bătea la porțile consacrării. Datorită lui Babe, acesta e adoptat de cercul restrâns al unor frumuseți recunoscute ale epocii. 

Fascinația se naște numaidecât  între noul venit și seducătoarele „lebede“, așa cum le numește scriitorul. Pe măsură ce prieteniile se încheagă, tainele se dezvăluie, și, odată cu ele, zvonuri despre cei din afara grupului. Secretele lui Truman sunt născocite. Ale lebedelor sunt trunchiate. Dornic de povești despre o lume pe care doar o bănuiește și care îi sugerează grabnic scrierea Micului dejun la Tiffany, el provoacă, ascultă, adaugă din imaginație și așterne pe hârtie.

Accesul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervari prealabile prin eventbook.


NICI UN COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

loading