Primul portal multietnic de evenimente

4/4PentruPrieteni promovează valorile voluntariatului și ale prieteniei

Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education vă invită să vă alăturați proiectului 4/4PentruPrieteni, care își dorește să celebreze valorile voluntariatului și prieteniei.

4/4PentruPrieteni promovează valorile voluntariatului și ale prieteniei

4/4PentruPrieteni promovează valorile voluntariatului și ale prieteniei

 „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?", spunea Dr. Martin Luther King Jr., de la moartea căruia se comemorează 50 de ani pe 4 aprilie 2018.  Inspirați de aceste gânduri, organizatorii își doresc să dedice  ziua de 4/4/2018 comunității și faptelor bune și să onoreze moștenirea impresionantă lăsată de remarcabilul activist american.

Proiectul 4/4PentruPrieteni celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei, prin care ne unim forțele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România. Ne oprim pentru puțin din rutina zilnică și facem ALTCEVA. Facem voluntariat în comunitatea noastră și donăm timp unor cauze nobile. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni se dorește o recunoaștere a muncii  voluntarilor în folosul semenilor lor.

Dacă sunteți un ONG, grup de inițiativă locală, școală, liceu, universitate sau alt tip de  organizație și vreți să găzduiți sau să organizați un eveniment în data de 04/04/2018, vă rugăm completați formularul acesta. În urma completării formularului, veți fi contactat de un reprezentant al American Councils. Apoi, programul propus va apărea pe platforma online a proiectului, unde se pot înscrie voluntarii ce doresc să ia parte la activitatea respectivă. Activitățile de voluntariat pot fi din orice arie tematică și dedicate oricărui tip de grup țintă. Niciodată nu suntem prea tineri sau prea în vârstă pentru o faptă bună, nu-i așa?

Dacă ești un cetățean creativ și vrei să te implici și tu, dar nu ești parte dintr-o organizație, mai invită încă 3 prieteni și înscrieți-vă activitatea de voluntariat aici. Dacă nu aveți o idee de activitate și pare prea complicat să organizați ceva, atunci vă invităm să ne vizitați website-ul după data de 20 februarie pentru a vedea ce activități vor fi disponibile în județul vostru. Între 20 februarie - 20 martie, platforma va prezenta informații despre activitățile locale de voluntariat și vă puteți înscrie online, individual.

Calendarul proiectului

1 februarie: lansarea proiectului

1-19 februarie: înscrierea activităților de voluntariat

20 februarie - 20 martie: înscrierea voluntarilor

4 aprilie: Ziua cea mare! Ready?

Toate informațiile necesare pentru înscrierea în proiect le găsiți aici!


NICI UN COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

loading