Primul portal multietnic de evenimente

Şcoala "ALDO MORO"

Școala "Aldo Moro" este o școală italiană care cuprinde grădiniță, școală primară, secundară de gradul I și liceu, deschisă în anul 1975 din voința și dorința unor familii italiene apropiate mediului Ambasadei și Consulatului italian.

Şcoala  "ALDO MORO"

Şcoala "ALDO MORO"

Datorită unui interes mereu în creștere și din partea famililor române, școala s-a dezvoltat din ce in ce mai mult oferind o formare multiculturală și bilingvă, lucru care a îmbogățit activitatea didactică și a integrat mai bine școala în mediul românesc. În ultimii ani, școala este frecventată de elevi preponderent italo-români și de altă naționalitate care trăiesc în România.

La început se numea doar Școala Italiană, dar, in septembrie 1978, a obținut titlu de școală acreditată, a luat numele de Aldo Moro, în onoarea omului politic ucis.

Şcoala promovează limba şi cultura italiană in România. Este o asociaţie non profit şi este deschisă tuturor. 

Materii și limbi de predare

Predarea se petrece în limba italiană, dar începând cu anul scolastic 1997/1998 a fost introdusă și învățarea limbii române și utilizarea acesteia și drept mijloc pentru comunicare (limba română, istoria și geografia română).

De asemenea, școala include și învățarea limbii engleze. Curricula este propusă de către școala italiană. Corpul profesoral este constituit de către personal italian și român care funcționează sub coordonarea unui director-președinte.

Şcoala “Aldo Moro” este un mediu primitor şi pozitiv, ce-şi propune dezvoltarea elevului din punct de vedere uman, cultural şi social, care are in vedere modul în care a fost format în sânul familiei şi in cadrul activităţilor didactice.

Afterschool și activități pentru după-amiază

După-amiaza sunt propuse activități recreative și copiii sunt asistați la realizarea temelor și ajutați să își însușească o autonomie pentru gestionarea propriilor responsabilități. Copiii sunt încurajați să se ajute reciproc și să considere studiul și cunoașterea drept un bun comun transferabil. Sunt propuse activități diferențiate în funcție de tipul de școală (primară, gimnazială, etc.) și cursuri de: chitară, pian, scrimă, teatru, activități sportive, limbi străine (engleză, italiană, franceză, romană).

Adresa: strada Vasile Lascar 52, sector 2, Bucuresti

E-mail: scuolaaldomoro@yahoo.it

Telefon: 021 210 4684

http://www.scuolaitalianabucarest.com


NICI UN COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

loading