fbpx

Halushki

Cât de frumos este spațiul est-european în care se amestecă nume, culori și gusturi! Din categoria rețetelor pe care și le revendică un întreg spațiu geografic, sub diferite denumiri, face parte și Halushki, o rețetă tradițională poloneză.

Cât de frumos este spațiul est-european în care se amestecă nume, culori și gusturi! Din categoria rețetelor pe care și le revendică un întreg spațiu geografic, sub diferite denumiri, face parte și Halushki, o rețetă tradițională poloneză.

Dar Haluski regăsim și la cehi și slovaci sub denumirea de halušky, la maghiari ca galuska sau nokedli,la români ca găluști, la sârbi ca galuška sau la lituanieni ca virtinukai. Halushki se poate referi la găluști sau la felul de mâncare realizat cu găluști sau cu tăiței.

Mergem astăzi pe mâna polonezilor și vă prezentăm rețeta tradițională poloneză.

Reclame

De ce aveți nevoie:

  • Cca 1 kg cotlet de porc
  • Praf de usturoi după gust
  • Sare și piper după gust
  • 1 ceapă tocată
  • 1 varză mare tăiată în pătrate
  • ½ kg de fidea cu ou
  • 1 lingura de unt

Cum se face

Cotletul de porc se presară cu praf de usturoi, sare și piper și se pune la dunstuit în ulei într-o tigaie mare cu ceapa tocata si se prăjește până când carnea este maro și bine făcută. Nu este nici o problemă dacă se lipește puțin pentru că sucurile sunt esențiale la acest fel de mâncare. Când ați terminat, scoateți cotletul și luați tigaia de pe foc.

Reclame

Adăugați un pic de apă în cratiță sau tigaie și amestecați . Așezați varza în oala și se lăsați-o să se călească bine.

Într-o altă cratiță mare, fierbeți  tăițeii cu ou. Scurgeți fideaua și se amestecați cu unt.

Tăiați cotletul de porc în bucăți de dimensiuni mici și puneți deoparte. Când varza a fiert destul, se adaugă carnea de porc și tăițeii fierți și se amestecă bine.

Gata! Acum nu mai trebuie decât să chemați prietenii la masă!

 

Sursa: All recipes

Du vorba mai departe:
Reclame